Vrste stakla

Monolitna stakla

Float staklo

Float, ravno staklo je obično tradicionalno providno staklo najšire primjene od svih vrsta stakla. Može se dobiti rezano na mjeru, naravno, uz dodatn obadu i oplemenjivanje.

 

 

 

Reflektivna stakla

Reflektivna stakla se koriste se tamo gdje je potrebna dodatna zaštita od sunčevih zraka. U ponudi imamo takva stakla u različitim bojama, debljinama i s različitim stupnjem refleksije, ovisno o vanjskim uvjetima i potrebama kupca. Reflektirajuća stakla maksimalno su ravna stakla sa reflektirajućim slojem koji se nanosi pirolitičkim ili elektrostatskim postupkom.

Ornament stakla

Ornamentna stakla ili ( Clear Crepi ) su dobijena izlivanjem staklene taline na kalupe sa određenom reljefnom površinom koja ostaje oslikana na staklu. Ova stakla, zbog ove neravne površine, imaju zamućen izgled pa je nemoguće vidjeti kroz njih, a u arhitekturi se primjenjuju najviše na kupatilskim prozorima ili nekim pregradnim stijenama ili sobnim vratima.

Laminirana stakla

Laminirano staklo spada u sigurnosna staklo, nakon pucanja se ne rasipa vec ostaje u jednom komadu. Proizvode se  lijepljenjem (laminiranjem) dva float stakala PVB folijom, na odgovarajućoj temperaturi. Ova stakla se sve više koriste radi sigurnosti. Većinom se koriste na fasadne pozicije, ograde, stepenice, staklene stijene i dr. U prodaji Imperial Glass ima veliku ponudu laminiranih stakala. Laminirano staklo se možete kupiti u standardnim dimenzijama, ili isječene na mjeru.

Parsol stakla

Parsol ili obojena stakla -Imamo u ponudi više boja i razlicitih debljina kao sto su plavo, zeleno, sivo, bronzani itd. Koriste se za fasade kuća ili zgrada. Osim estetske vrijednosti, obojena stakla pružaju i zaštitu od sunca te uštedu energije.

Ogledala

Ogledalo je površina koja pravilno odbija svetlost. To može biti uglačana metalna ili metalizirana staklena ploča. Ogledalo može biti ravno i zakrivljeno (konkavno ili konveksno). Kovneksna ogledala su ispupčena ogledala, dok su konkavna-izdubljena.

Imperial Glass doo se bavi prodajom svih vrsta stakla i staklarske opreme


Kontaktirajte nas: +387 61 166 669, +387 35 652 274, + 387 61 686 900

ili na email : imperialglassdoo@gmail.com

Buy this theme!

Naši partnerisvjeski poznati proizvođači stakla

agcceuroglas